Blast Freezer digunakan untuk pendinginan beku secara cepat dengan target temperatur - 35 deg C sampai dengan - 40 deg C. Tujuan digunakan Blast Chiller dan blast freezer adalah: 1. Menghindari kontaminasi bakteri. 2. Mempertahankan cita rasa makanan tetap terjaga 3. Menghindari pengurangan kadar air 4. Mempertahankan kadar nutrisi tetap terjaga Air

What's New?

cara jahit zip sorok

Tutorial

Diterbitkan pada Friday, 14 September 2012 Pukul 12.55

Hai . apakhabar? ada rasa sikit rajin hari nih. So cik melor rasa nak buat tutorial cara jahit zip sorok. Kite pun baru juga belajar jahit zip nih. Almaklum la mesin jahit kite tu mesin jahit jaman nippon. Takde teknologi zip sorok.

Inayus: Kelas Jahit Sesi 16

Diterbitkan pada Thursday, 11 September 2014 Pukul 19.27

Alhamdulillah, dengan hanya belajar melalui youtube dan contoh baju siap, saya akhirnya berjaya menjahit zip sorok dgn menggunakan tapak zip biasa. Tak payah beli tapak khas utk zip sorok, lagipun saya dengar org 

Nota Dan Tutorial Jahitan: Tips Menjahit Zip Sorok Dengan...

Diterbitkan pada Sunday, 19 May 2013 Pukul 10.38

Jenuh jahit zip sorok ni. Baru belajar jahit Jumaat minggu lepas.. Susahnya.. Dah berapa kali aku tetas benang, sampai lunyai kain..haha.. Seterika zip sorok tak menjadi. Ada jugak petua iron zip sorok sebelum menjahit,

Cara Guna Tapak Zip Sorok (besi) Portable

Diterbitkan pada Tuesday, 13 January 2015 Pukul 22.21

Dah ok, boleh la pecut selajunya. Hehehe.. Tapi jaga-jaga, jangan sampai pi lanyak jahit zip pulak. =p. Dan inilah hasilnya Kemas tak? Hehehe Iron la pastu nak bagi lawo. Sekian dulu, tutorial daku. Daaaa!!! posted from 

Jahitku Cantik: Tutorial Jahit Zip Sorok Pada...

Diterbitkan pada Friday, 5 June 2015 Pukul 7.05

Bismillah MANA TUTORIAL CARA TEKAP POLA? Ala.ala.picture xde dlm phone yg ni je smpat snap ri tu so update tutorial yg mana boleh dulu la yekngah3 ok..tajuk pun dah jelas n nyata nak ajar jahit zip sorok kan

Madam Azra Fesyen: Cara Menjahit Zip Sorok.

Diterbitkan pada Sunday, 20 November 2011 Pukul 7.59

Assalamualaikum n salam sejahtera buat pembaca blog madam.Moga semua sihat sejahtera hendaknya. Amin!Untuk N3 kali ini,madam ingin berkongsi dgn pembaca kesayangan madam cara menjait zip sorok.Harap N3 

Jahitku Cantik: Tutorial Jahit Gaun Kanak-kanak

Diterbitkan pada Tuesday, 8 April 2014 Pukul 8.05

ni hasil zip cara sorok tu..xnmpk kan de zip..sorok-sorok gitu wlupun bukan guna zip sorok..hihi. step seterusnya..cantum lengan dengan badan baju.. tunjuk detail sikit..macam ni. hasil cantuman lengan dan badan baju.

Sweetbajukurung: Tutorial Menjahit Zip Sembunyi

Diterbitkan pada Sunday, 8 July 2012 Pukul 9.03

saya ada peminat ke? ..mesti ramai kan..!!..huhuhu..just joke ok kepada yg setia berkunjung ke blog Sweetbajukurung hari ni saya nak kongsikan cara bagaimana untuk jahit Zip sembunyi Tutorial ni saya dapat dari youtube yecari punya 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -