Blast Freezer digunakan untuk pendinginan beku secara cepat dengan target temperatur - 35 deg C sampai dengan - 40 deg C. Tujuan digunakan Blast Chiller dan blast freezer adalah: 1. Menghindari kontaminasi bakteri. 2. Mempertahankan cita rasa makanan tetap terjaga 3. Menghindari pengurangan kadar air 4. Mempertahankan kadar nutrisi tetap terjaga Air

What's New?

cara jahit zip sorok

Madam Azra Fesyen: Cara Menjahit Zip Sorok.

Diterbitkan pada Sunday, 20 November 2011 Pukul 0.59

Assalamualaikum n salam sejahtera buat pembaca blog madam.Moga semua sihat sejahtera hendaknya. Amin!Untuk N3 kali ini,madam ingin berkongsi dgn pembaca kesayangan madam cara menjait zip sorok.Harap N3 

Jahitku Cantik: Tutorial Jahit Zip Sorok Pada...

Diterbitkan pada Friday, 5 June 2015 Pukul 0.05

Bismillah MANA TUTORIAL CARA TEKAP POLA? Ala.ala.picture xde dlm phone yg ni je smpat snap ri tu so update tutorial yg mana boleh dulu la yekngah3 ok..tajuk pun dah jelas n nyata nak ajar jahit zip sorok kan

Cara Guna Tapak Zip Sorok (besi) Portable

Diterbitkan pada Tuesday, 13 January 2015 Pukul 15.21

Dah ok, boleh la pecut selajunya. Hehehe.. Tapi jaga-jaga, jangan sampai pi lanyak jahit zip pulak. =p. Dan inilah hasilnya Kemas tak? Hehehe Iron la pastu nak bagi lawo. Sekian dulu, tutorial daku. Daaaa!!! posted from 

Tutorial

Diterbitkan pada Friday, 14 September 2012 Pukul 5.55

Hai . apakhabar? ada rasa sikit rajin hari nih. So cik melor rasa nak buat tutorial cara jahit zip sorok. Kite pun baru juga belajar jahit zip nih. Almaklum la mesin jahit kite tu mesin jahit jaman nippon. Takde teknologi zip sorok.

Nota Dan Tutorial Jahitan: Tips Menjahit Zip Sorok Dengan...

Diterbitkan pada Sunday, 19 May 2013 Pukul 3.38

Jenuh jahit zip sorok ni. Baru belajar jahit Jumaat minggu lepas.. Susahnya.. Dah berapa kali aku tetas benang, sampai lunyai kain..haha.. Seterika zip sorok tak menjadi. Ada jugak petua iron zip sorok sebelum menjahit,

Macam Mana Nak Jahit Zip Sorok Atau

Diterbitkan pada Wednesday, 1 July 2015 Pukul 5.58

Cari di kedai (tak tahu sangat lagi kedai yang jual alat-alat jahitan kat area sini), zip panjang cuma ada zip sorok atau "invisible zipper" je. cara jahit zip sorok ni berbeza, dan dia ada tapak yg khusus untuk jahit. Di rumah 

Cik Azz: Cara Nak Jahit Zip Sorok Atau Invisible Zipper...

Diterbitkan pada Tuesday, 30 June 2015 Pukul 23.00

Siapa yang nak belajar jahit zip sorok, boleh la cuba tengok video ni.. Perhatikan betul-betul cara dia jahit zip tu.. Zip sorok ni kena jahit sebelah sebelah, tak boleh jahit terus macam jahit zip biasa tu.. Harap dapat membantu 

Jahitku Cantik: Tutorial Jahit Gaun Kanak-kanak

Diterbitkan pada Tuesday, 8 April 2014 Pukul 1.05

ni hasil zip cara sorok tu..xnmpk kan de zip..sorok-sorok gitu wlupun bukan guna zip sorok..hihi. step seterusnya..cantum lengan dengan badan baju.. tunjuk detail sikit..macam ni. hasil cantuman lengan dan badan baju.

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -