cara jahit zip sorok

Tutorial: Cara-cara Menjahit Baju Ibu Mengandung

Diterbitkan pada Sunday, 27 February 2011 Pukul 17.22

cara nak kedutkan hujung tangan tu sama dengan cara kedutkan bahagian depan bawah badan baju. . kak, kain bahagian belakang kena lebihkan berapa inci untuk jait zip sorok?kita buat belah sampai ke bawah ya?

Madam Azra Fesyen: Cara Menjahit Zip Sorok.

Diterbitkan pada Sunday, 20 November 2011 Pukul 7.59

Dah siap jahit zip.Tolak kepala zip keluar. Trenggggg.. begini la zip sorok yg telah di jait dgn sempurna. Jika zip sorok di jait dgn betul,bila zip di tutup kelihatan kemas n zip tak kelihatan. Ok!Sekarang madam nk tunjuk cara 

Tapak Gulung Eh, Bukan Tapak Kelim Aka Rolled Hem Foot

Diterbitkan pada Saturday, 12 April 2014 Pukul 22.42

Dan jenisnya iaitu tapak gulung a.k.a tapak kelim, tapak ropol atau tapak kedut, tapak binding, tapak piping jahitan kemasan kun atau tapak jahitan sambungan, tapak zip sorok, edge joining foot, tapak jahit khas untuk kain licin, tapak elak jahitan melangkau dan paling utama pembalik kain ataupun panggil loop turner. saya sedang buat sesutu poduk baru.itulah “pembalik kain” tak ada susah saya nak buat. maka kena guna akal gunakan cara yang manual.

Cara-cara Menjahit Zip Tersembunyi Pada Kain Susun Tepi

Diterbitkan pada Friday, 28 September 2012 Pukul 13.01

zip dicipta untuk memenuhi keperluan pembuat-pembuat pakaian seperti saya. ia digunakan dalam pakaian-pakaian lelaki, wanita dan juga kanak-kanak. zip ini menggantikan kancing-kancing yg popular kita lekatkan di 

Wawa'z Donut: Annaila : Baju Kurung Peplum.

Diterbitkan pada Friday, 6 December 2013 Pukul 8.38

Part paling susah : zip sorok! Sebenar senang je buat zip sorok ni. Tapi nak masukkan zip kat dalam tapak tu la buat aku menjerit-jerit sebab kalau tak masuk betul-betul, takleh nak jahit, takleh nak gerak.. Statik kat situ je! Baju dah siap. Tinggal nak jahit kat bawah ngn ujung tangan je. Yang mana aku kena google cara nak jahit sembat. *eh betul ke nama dia sembat?* muahahaha. Kain? Kain dah siap jugak. Buat kain kembang. Tapi lupa nak amek gambar.

Nota Dan Tutorial Jahitan: Tips Menjahit Zip Sorok Dengan...

Diterbitkan pada Sunday, 19 May 2013 Pukul 10.38

Jenuh jahit zip sorok ni. Baru belajar jahit Jumaat minggu lepas.. Susahnya.. Dah berapa kali aku tetas benang, sampai lunyai kain..haha.. Seterika zip sorok tak menjadi. Ada jugak petua iron zip sorok sebelum menjahit,

Invisible Zipper @ Zip Susup @ Zip Sorok @ Zip Sembunyi

Diterbitkan pada Wednesday, 23 March 2011 Pukul 9.52

Taranmpk line je kan..xnmpk kan zipnyapare dgn yg atas tupencapaian terbaru kali ni adalah berjaya jahit zip sembunyi hoyehh..masuk KPIdan lg 1 kali ni berjaya buat kolar baju :-Dcara aku try uat kolar ni adalah 

Jahitku Cantik: Tutorial Jahit Gaun Kanak-kanak

Diterbitkan pada Tuesday, 8 April 2014 Pukul 8.05

Ni hasil zip cara sorok tu..xnmpk kan de zip..sorok-sorok gitu wlupun bukan guna zip sorok..hihi. step seterusnya..cantum lengan dengan badan baju.. tunjuk detail sikit..macam ni. hasil cantuman lengan dan badan baju.

Cari Iklan:

- Halaman ini diberdayakan oleh Google dan Bing! -

X