What's New?

rumah kain kopo bandung

Nolli.cious: Bandung Part 2: Shopping

Diterbitkan pada Monday, 2 December 2013 Pukul 1.45

hari pertama kami pon dh mulakan ngan aktiviti shopping.. tempat pertama yg dituju..rumah kain Kopo!! hehehe.. mmg xsalah pilih tmpt ni utk membeli kain sbb bile compare ngn pasar baru mmg jauh harga.. kat Kopo ni 

Kilang Kain Sulam Kopo

Diterbitkan pada Tuesday, 21 July 2015 Pukul 13.36

Memang, Bandung merupakan destinasi utama bagi peminat shopping kain. Kilang kain Kopo merupakan gudang atau outlet daripada kilang kain sulam. Di sini anda bole mendapatkan kain sulam, kain batik, kain pelekat, 

Bandung Surga Nya Shopping

Diterbitkan pada Friday, 13 March 2015 Pukul 23.20

Terletak di kawasan kopo bandung arah ke ciwidey kalau orang yang pertama kali ke tempat itu akan susah ditemukan rumah kain tersebut karena terletak di sebuah komplek perumahan taman kopo dan agak masuk ke 

Rumah Kain Sulam Kopo

Diterbitkan pada Wednesday, 16 July 2014 Pukul 15.06

Rumah kain sulam, Kopo terletak di tepi Bandung arah ke Bandung selatan. Memang, bagi sebagian orang, cukup sulit untuk menemukan letak daripada rumah ini, Sebab ia berada di sebuah komplek/taman perumahan.

Bandung Aku Datang Lagi

Diterbitkan pada Wednesday, 22 January 2014 Pukul 1.45

Selalunya nak cari kain sulam tempatnya x lain x bukan di Pasar Baru, tapi baru² ni pergi ke Bandung, Pak Supir yg bawa kami tu ada bawa kami ke Jalan/Taman Kopo ni katanya kilang/perusahaan kain, org sana panggil kilang kain tp sbnrnya jalan kopo ni satu kawasan perumahan, dirumah tu dia buat tempat jual kain..bila pergi sini Mama teringat masa g Rumah Hajah Basiroh di Vietnam, lebih kurang cenggini la..rumah dijadikan kawasan perusahaan.

Rumah Kain Sulam Kopo

Diterbitkan pada Friday, 21 March 2014 Pukul 4.30

Bandung memang sudah terkenal dari dulu sebagai salah satu bandar pusat membeli-belah di indonesia , Factory outlet jalan dago , jalan Riau , Cihampelas , Cibaduyut , Rumah mode , pasaran baru dll sebagai pusat membeli-belah di 

Alw!z B3 My Baby: Kain Sulam Murah Di Kopo Bandung

Diterbitkan pada Thursday, 30 May 2013 Pukul 7.07

Gerbang Tol Kopo. inilah kilang kain sulam tu aku bajet kilang besar rupanya rumah teres sajok.. huhuhu . supir Agus dan Hadif.. aku rasa kat Kopo nih ada banyak lah pemborong kain sulam nih.. tengok kat facebook n 

Bandung Shopping Tour 4d/3n

Diterbitkan pada Wednesday, 18 March 2015 Pukul 4.13

Day 3 : Shopping Pasar Baru, Cibaduyut dan Rumah Kain Kopo (B, L, D) Breakfast di hotel dan langsung menuju shopping di pasar baru, makan siang di local restourant, selanjutnya menuju cibaduyut di sana anda bisa melihat pembuatan 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -