Blast Freezer digunakan untuk pendinginan beku secara cepat dengan target temperatur – 35 deg C sampai dengan – 40 deg C. Tujuan digunakan Blast Chiller dan blast freezer adalah: 1. Menghindari kontaminasi bakteri. 2. Mempertahankan cita rasa makanan tetap terjaga 3. Menghindari pengurangan kadar air 4. Mempertahankan kadar nutrisi tetap terjaga Air

What's New?

rumah kain kopo bandung

Alw!z B3 My Baby: Kain Sulam Murah Di Kopo Bandung

Diterbitkan pada Thursday, 30 May 2013 Pukul 14.07

inilah kilang kain sulam tu aku bajet kilang besar rupanya rumah teres sajok.. huhuhu . supir Agus dan Hadif.. aku rasa kat Kopo nih ada banyak lah pemborong kain sulam nih.. tengok kat facebook n belog² yang penah 

Bandung Shopping Tour 4d/3n

Diterbitkan pada Wednesday, 18 March 2015 Pukul 11.13

Day 3 : Shopping Pasar Baru, Cibaduyut dan Rumah Kain Kopo (B, L, D) Breakfast di hotel dan langsung menuju shopping di pasar baru, makan siang di local restourant, selanjutnya menuju cibaduyut di sana anda bisa melihat pembuatan 

Bandung Trip

Diterbitkan pada Friday, 8 February 2013 Pukul 11.39

ke Hotel Grand Kopo. Keesokan pagi bersarapan di Hotel sementara. Juadah sarapan Nasi Goreng & Teh O serta keropok2. Menu nusantara InsyaAllah bleh masuk tekak punya ehehehe. Masih sibuk ambik makanan untuk bersarapan. Seb baik kat sana matahari terbit awall.. dalam pukul 6 lebih tu dah cerahh. Bubur baby Dhiya tidak di .. *rumah kain sulam kat taman kopo * cibaduyut-shoes and jacket leather original *Oleh-oleh Bandung (cake Lapis, Brownies, 

Rumah Kain Sulam Kopo

Diterbitkan pada Wednesday, 5 March 2014 Pukul 17.41

sekarang ini ada tempat baru di bandar bandung yang sering dikunjungi pelancong terutama khususnya pelancong dari malaysia iaitu Rumah kain Bidadari atau yang disebut juga Rumah kain jalan Kopo terletak di tepi bandung arah ke 

Bandung Aku Datang Lagi

Diterbitkan pada Wednesday, 22 January 2014 Pukul 8.45

Selalunya nak cari kain sulam tempatnya x lain x bukan di Pasar Baru, tapi baru² ni pergi ke Bandung, Pak Supir yg bawa kami tu ada bawa kami ke Jalan/Taman Kopo ni katanya kilang/perusahaan kain, org sana panggil kilang kain tp sbnrnya jalan kopo ni satu kawasan perumahan, dirumah tu dia buat tempat jual kain..bila pergi sini Mama teringat masa g Rumah Hajah Basiroh di Vietnam, lebih kurang cenggini la..rumah dijadikan kawasan perusahaan.

Bandung Surga Nya Shopping

Diterbitkan pada Saturday, 14 March 2015 Pukul 6.20

Terletak di kawasan kopo bandung arah ke ciwidey kalau orang yang pertama kali ke tempat itu akan susah ditemukan rumah kain tersebut karena terletak di sebuah komplek perumahan taman kopo dan agak masuk ke 

Rumah Kain Sulam Kopo

Diterbitkan pada Wednesday, 16 July 2014 Pukul 22.06

Rumah kain sulam, Kopo terletak di tepi Bandung arah ke Bandung selatan. Memang, bagi sebagian orang, cukup sulit untuk menemukan letak daripada rumah ini, Sebab ia berada di sebuah komplek/taman perumahan.

Nolli.cious: Bandung Part 2: Shopping

Diterbitkan pada Monday, 2 December 2013 Pukul 8.45

hari pertama kami pon dh mulakan ngan aktiviti shopping.. tempat pertama yg dituju..rumah kain Kopo!! hehehe.. mmg xsalah pilih tmpt ni utk membeli kain sbb bile compare ngn pasar baru mmg jauh harga.. kat Kopo ni 

- Halaman ini diberdayakan oleh Google, Bing!, dan Blekko -